top of page

"Uitstekende ademsessie"

""Wat een bijzondere ervaring"

"Had ik mijzelf dit eerder gegund"

" Ik vond de begeleiding erg prettig"

"Ik heb mij heel de sessie veilig gevoeld" 

Zou je ademsessie aanbevelen? "100% Ja"

Certivicaat Marco Lagas Breathwork Bioha
IMG_4653 2_edited.jpg
Ademcoach opleiding Diploma.jpg
CleanShot 2023-12-28 at 14.38.17@2x.jpg
CleanShot 2023-12-28 at 11.05.23@2x.jpg
CleanShot 2023-12-28 at 14.40.57@2x.jpg
CleanShot 2023-12-28 at 14.46.37@2x.jpg
CleanShot 2023-12-28 at 17.14.32@2x.jpg
CleanShot 2024-01-04 at 11.55.18@2x.jpg
9B6CF8E7-FA71-411B-97B5-1FEE79757F60.jpeg
CleanShot 2024-01-04 at 11.55.49@2x.jpg

Ademcoaching

Ademsessie 

Breathwork

Lichaamswerk

Gespecialiseerd in
Burn-out

Stress en
Loslaten

WAT DOET ADEMCOACHING

Ademcoaching is een zeer effectieve healingmethode. De adem is onlosmakelijk verbonden met hoe we zijn, wie we zijn en waar we zijn. De manier waarop we onbewust ademen heeft een enorme impact op hoe we in het leven staan.

 

We leven momenteel in een gejaagde en soms angstige wereld. Het gevolg is dat we regelmatig onbewust onze adem inhouden. Dit kan gevolgen hebben voor het lichaam, fysiek, mentaal en emotioneel.

WAT DOET ADEMWERK

Verbetert je slaap, ondersteunt je lichaam, vermindert stress, loslaten van emoties en het verwerken van emoties…al dit – en nog veel meer, ligt binnen het adembereik.

Wanneer je gaat zien hoe deze meest essentiële lichamelijke functie – je adem – samenhangt met hoe je je voelt, dan kun je meer sturing krijgen in je leven.

 

WAT DOET ADEM


🧠 Communiceert vanuit je lijf met je brein over elke gedachte of emotie die je ervaart.
⚡️ Informeert je zenuwstelsel over welke staat van zijn geactiveerd moet worden.
🦠 Wisselt essentiële informatie uit tussen je omgeving en je biologie. 
💆‍♀️ Masseert elk orgaan in de buikholte door beweging van je middenrif. 
✨ Zet het onderbewuste tempo voor hoeveel stress of rust je ervaart.  
💡 Bepaalt de kwaliteit van je gedachten, aandacht en acties. 
🧘‍♀️ Is een nieuwe kans om weer terug bij je zelf te komen. 
🎤 Is een middel om jezelf authentiek te uiten. 
👑 En elke adem is een kans om controle te nemen over je leven.

 

Het effect van een verstoorde ademhaling kan uiteenlopende gevolgen hebben: Verstopping, vermoeidheid, koude voeten, koude neus, duizeligheid, depressie, burn-out, hartritmestoornissen, hoofdpijn, hyperventilatie, paniekaanvallen, slecht en onrustig slapen, niet kunnen ontspannen, verstijven van de spieren in het lichaam enz. enz.

HOE WERKT MIJN ADEMCOACHING

Mijn ademcoaching benadert de menselijke ervaring vanuit een systematisch standpunt. Hoe je je voelt, je niveau van energie, de kwaliteit van je gedachten, en alles wat je ervaart wordt namelijk vormgegeven door onder andere je adem. Wanneer je dus je adempatroon doorgrondt dan krijg je toegang tot een enorm veld van zelf-optimalisatie. Het lastige is dat 95% van je lichaam volledig autonoom werkt – buiten je bewuste controle. Maar hier is het goede nieuws: de adem kan hier meer toegang toe geven.


WAT KAN JE VERWACHTEN IN EEN ADEMSESSIE

In de sessie ga je door alle lagen van de adem. Je leert op een inspirerende manier hoe de adem samenhangt met alles in het leven.

Na de intake, assessment en presentatie hoe de adem werkt beginnen wij de ademsessie in verschillende adempatronen met ondersteuning van muziek. Binnen deze adempatronen kunnen emoties, spanningen verwerkt en losgelaten worden. Tijdens de ademsessie wordt lichaamswerk toegepast. Door lichaamswerk toe te passen kan je spanning en emoties in je lichaam sneller loskomen. De gehele ademsessie lig je op een comfortabele matras.

Naast de ademsessie kan ook doormiddel van een adem-assessment in kaart worden gebracht hoe jij geholpen kan worden met bewuste ademhaling. Je wordt begeleid in het goed bewegen van de adem en waar die nodig geoptimaliseerd kan worden. Ook kan er bekeken worden of er een link gelegd kan worden tussen ademgewoonten en het niveau van stress. Zodat je een gericht leefstijlplan kan maken waarmee je geholpen wordt om stappen te zetten naar meer gewenste resultaten

ADEMSESSIE PRIVE, DUO OF GROEP

De ademsessie kan privé, duo of in groepsverband worden gegeven en naar wens worden afgestemd. Tarief zal opmaat worden gemaakt.

VOORDELEN VAN ADEMWERK:
Verhoogde weerbaarheid
Meer energie
Positief effecten om je immuunsysteem
Flexibiliteit van je zenuwstelsel
Bewuster keuzes maken
Anders in relaties staan
Hogere concentratie
Betere sportprestaties
Bewuster en rustiger aanwezig zijn voor je kinderen
Verlicht (spanning) hoofdpijn
Verbetering van de stofwisseling
Afvoer van gifstoffen
Minder blokkades en vastgezette energie in het lichaam en geest
Diepere en verbeterde slaap
Weggedrukte emoties kunnen weer vrij stromen en transformeren
Emotionele balans
Meer zin in het leven
Minder stress en spanning
Meer contact met je lichaam
Minder in je hoofd zitten
Minder brain-fog
Helen van trauma's
Oude pijn en verdriet transformeren
Bewuster en authentieker leven leiden
Minder angst-gevoelens
Jezelf kunnen zijn in elke situatie en daarin voelen wat je nodig hebt en dat kunnen aangeven bij anderen.
Meer focus voor mensen die belangrijk voor je zijn

ADEMWERK IS NIET GESCHIKT BIJ:
Zwangerschap (in elk stadium)
Recente operatie
Ernstige psychosomatische problemen
Ernstige astma (bij matige astma kunnen we samen bespreken, maar belangrijk is om je inhalator mee te brengen naar de sessie)
Diabetes
Aneurysma
Glaucoom
Netvliesloslating
Ernstige PTSS of trauma
Actief gebruik van recreatieve drugs
Gebruik van medicijnen die de hersenstructuur veranderen, antidepressiva, ADD- en OCD-medicijnen, enz.
Hoge bloeddruk
Hart- en vaatziekten, waaronder angina, eerdere hartaanval of beroerte
Diagnose van en een aneurysma van welke aard dan ook
Ongecontroleerde schildklieraandoeningen
Diabetes (elk type)
Epilepsie
Voorgeschiedenis van epileptische aanvallen
Neem bij twijfel altijd eerst contact met je huisarts voordat je besluit deelt te nemen.

ERVARINGEN TIJDENS EEN ADEMSESSIE
​Tijdens een ademwerksessie is het mogelijk dat je fysieke, emotionele, mentale en zelfs spirituele sensaties gaat ervaren. Dit zijn tijdelijke reacties die gebeuren binnen de context van het tijdelijk aanpassen van je ademhaling. Zolang je alle contra-indicaties in acht neemt en jouw gezondheid leidend laat zijn, zijn onder genoemde sensaties geen enkele reden tot bezorgdheid. Dit hoort er juist bij, bij de ontlading en de heling die in gang wordt gezet.
Als je je op enige manier ongemakkelijk of onveilig voelt tijdens een ademsessie, stop dan direct met de oefening en keer terug naar je normale ademhaling. Dit heb je gelukkig altijd zelf in de hand. Wanneer je weer ‘normaal’ gaat ademen, zal je lichaam vanzelf weer naar de ‘normale’ staat terugkeren.

SENTATIES DIE JE TIJDENS EEN ADEMSESSIE MOGELIJK KUNT ERVARGEN, ZIJN ONDER ANDERE:


FYSIEK
Tintelingen, spierspanning en verkrampingen – met name in je handen, voeten, bekkengebied, keel en mondgebied – trillen, schudden, temperatuurwisselingen, boeren, zuchten, lachen, schreeuwen, een diepe staat van ontspanning.
EMOTIONEEL
Woede, boosheid, verdriet, kwaadheid, opluchting, rouw, angst.
MENTAAL
Herinneringen, gedachten, patronen, overtuigingen.
SPIRITUEEL
Visioenen, helderheid, inzichten, een gevoel van eenheid of verbondenheid, met jezelf of het grotere geheel.

ZORG GOED VOOR JE EIGENVEILIGHEID EN GEZONDHEID
Het aanpassen van je ademhaling kan tot diepe fysieke en emotionele ontlading leiden. Om deze reden zijn er een aantal contra-indicaties vastgesteld voor beoefenaars van ademwerk. Het is erg belangrijk dat je hiervan op de hoogte bent voordat je aan ademwerk begint, en je eigen veiligheid in acht neemt. Is ademwerk nieuw voor je (en dan met name het diepere, verbonden ademwerk)? Ga dan altijd eerst naar een gecertificeerde coach toe, zij kunnen je persoonlijk in het proces begeleiden. Het is sowieso essentieel dat je ademwerk altijd in een veilige omgeving en zonder dwang toepast. Beoefen ademhalings- of meditatietechnieken nooit voor of tijdens het duiken, autorijden, zwemmen, een bad nemen of enige andere omgeving/plaats waar het gevaarlijk kan zijn om flauw te vallen of duizelig te worden.

DISCLAIMER BIJ ADEMWERK
Ademwerk kan diepe heling brengen op zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel niveau. Het is echter in geen geval een vervanging voor therapie, medisch advies van een huisarts of andere gekwalificeerde arts, medisch of psychiatrisch onderzoek, diagnose of behandeling. Wanneer je geïnteresseerd bent in ademwerk, neem dan altijd zelf de verantwoordelijk voor het raadplegen van de juiste medische of psychiatrische ondersteuning. Je bent ook altijd zelf aansprakelijk en verantwoordelijk voor deelname aan een ademwerksessie, dus weet van tevoren wat je eventueel kunt verwachten, en overleg jouw persoonlijke situatie met degene die je begeleidt.

CONCLUSIE? ADEMWERK IS ERG KRACHTIG EN HELEND MAAR VRAAGT OM VOORZORG EN AANDACHT
​Ademwerk is voor heel veel mensen geschikt. Maar als je enorm vastzit, extreem getrest bent, zware psychische klachten hebt of jouw fysieke gezondheid het niet toelaat, dan is een diepgaande ademsessie niet aan te raden. Dan is het niet het juiste moment, of heb je eerst iets anders (een andere vorm van therapie bijvoorbeeld) nodig. Omdat er tijdens een ademsessie veel los kan komen en de fysieke/emotionele reacties heftig kunnen zijn, is goede begeleiding sowieso een vereiste. Zoek dus altijd een ademcoach die je begeleidt en die kan inschatten welke technieken of methoden geschikt zijn voor jou op basis van wat je fysieke en mentale situatie op dat moment is.

 

"Wat heeft deze ervaring mooie
inzichten gebracht"

bottom of page