top of page
AdemSessie in het EESysteem
AdemSessie in het EESysteem

za 11 nov

|

Hilversum

AdemSessie in het EESysteem

Een prachtige manier om met jezelf te verbinden in combinatie met EESystem. Ik geef deze ademsessie samen met Elysa Kramer

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

11 nov 2023, 10:00 – 12:30

Hilversum, Van der Lindenlaan 2b, 1217 PK Hilversum, Nederland

Over het evenement

Ademen is vaak iets wat we als vanzelfsprekend beschouwen, maar heb je er wel eens bij stilgestaan hoe krachtig en bepalend jouw ademhaling kan zijn? En wil jij leren hoe je bewust kunt ademen om meer in contact te komen met jouw lichaam en energie?

Mijn naam is Marco Lagas en ik nodig je van harte uit om deel te nemen aan onze ademworkshop in the House of Flow. Tijdens deze 2,5 uur durende sessie zul je ondergedompeld worden in een veilige en ontspannen omgeving van het energieveld van het EESysteem in onze Energy Studio. Het EESysteem is een bijzondere technologie die helpt om je volledig te laten ontspannen en je energie weer te laten stromen. Ook werkt het EESysteem met heel bijzondere frequenties , die ervoor zorgen dat je lichaam over voldoende energie beschikt, zodat het lichaam zichzelf kan herstellen. Een energy enhancement sessie in het EESystem van twee uur kost normaal gesproken €110,00. Nu krijg je voor hetzelfde bedrag een ademsessie erbij terwijl je in het EESystem zit. Voor meer informatie over het EE-Systeem kijk op www.flowmotionenergycenter.nl. Mijn ademcoach opleiding heb ik gevolgd bij Kasper van der Meulen level 1 en 2 https://breathworkmasterclass.com/ Meer over Marco https://www.foreverhealthyyoga.nl/marcolagas

In deze bijzondere ruimte neem ik je mee op een reis om bewustwording te creëren voor jouw adempatronen. Elysa Kramer van Flowmotion Energy Center zal de workshop mee begeleiden.

We beginnen met enkele zachte oefeningen om te landen in ons lichaam, gevolgd door een heldere uitleg over de werking van de ademhaling en de invloed daarvan op ons zenuwstelsel. De adem is onlosmakelijk verbonden met hoe we zijn, wie we zijn en waar we zijn”. De manier waarop we ademen heeft een enorme impact op hoe we in het leven staan. We leven momenteel in een gejaagde en angstige wereld. Het gevolg is dat we regelmatig onze adem inhouden. En dat heeft gevolgen voor het lichaam: fysiek, mentaal en emotioneel. We gaan ook praktisch aan de slag en richten ons op de Verbindende ademhaling om te ervaren wat dit direct kan betekenen op fysiek en mentaal niveau.

Deze sessie nodigt jou uit om emoties, blokkades, spanningen en oude patronen los te laten. Je zult ruimte creëren in je body en mind en dieper bij jezelf aankomen. Dit is een prachtige kans om jezelf te verwennen met een diepgaande ademervaring die elke keer uniek is.

Boek jouw plek voor deze mooie AdemSessie met deze link op Hipsy https://hipsy.nl/event/27127-ademsessie-in-het-eesysteem

We kijken er ontzettend naar uit om jou te begeleiden en jou te ondersteunen in jouw innerlijke reis.

Namaste,

Marco Lagas & Elysa Kramer

VOORDELEN VAN ADEMWERK:

Verhoogde weerbaarheid

Meer energie

Positief effecten om je immuunsysteem

Flexibiliteit van je zenuwstelsel 

Bewuster keuzes maken

Anders in relaties staan

Hogere concentratie 

Betere sportprestaties

Bewuster en rustiger aanwezig zijn voor je kinderen

Verlicht (spanning) hoofdpijn

Verbetering van de stofwisseling

Afvoer van gifstoffen

Minder blokkades en vastgezette energie in het lichaam en geest

Diepere en verbeterde slaap

Weggedrukte emoties kunnen weer vrij stromen en transformeren

Emotionele balans

Meer zin in het leven

Minder stress en spanning

Meer contact met je lichaam

Minder in je hoofd zitten

Minder brain-fog

Helen van trauma's

Oude pijn en verdriet transformeren

Bewuster en authentieker leven leiden

Minder angst-gevoelens

Jezelf kunnen zijn in elke situatie en daarin voelen wat je nodig hebt en dat kunnen aangeven bij anderen.

Meer focus voor mensen die belangrijk voor je zijn

ADEMWERK IS NIET GESCHIKT BIJ:

Zwangerschap (in elk stadium)

Recente operatie

Ernstige psychosomatische problemen

Ernstige astma (bij matige astma kunnen we samen bespreken, maar belangrijk is om je inhalator mee te brengen naar de sessie)

Diabetes

Aneurysma

Glaucoom

Netvliesloslating

Ernstige PTSS of trauma

Actief gebruik van recreatieve drugs

Gebruik van medicijnen die de hersenstructuur veranderen, antidepressiva, ADD- en OCD-medicijnen, enz.

Hoge bloeddruk

Hart- en vaatziekten, waaronder angina, eerdere hartaanval of beroerte

Diagnose van en een aneurysma van welke aard dan ook

Ongecontroleerde schildklieraandoeningen

Diabetes (elk type)

Epilepsie

Voorgeschiedenis van epileptische aanvallen

Neem bij twijfel altijd eerst contact met je huisarts voordat je besluit deelt te nemen. 

ERVARINGEN TIJDENS EEN ADEMSESSIE

​Tijdens een ademwerksessie is het mogelijk dat je fysieke, emotionele, mentale en zelfs spirituele sensaties gaat ervaren. Dit zijn tijdelijke reacties die gebeuren binnen de context van het tijdelijk aanpassen van je ademhaling. Zolang je alle contra-indicaties in acht neemt en jouw gezondheid leidend laat zijn, zijn onder genoemde sensaties geen enkele reden tot bezorgdheid. Dit hoort er juist bij, bij de ontlading en de heling die in gang wordt gezet.

Als je je op enige manier ongemakkelijk of onveilig voelt tijdens een ademsessie, stop dan direct met de oefening en keer terug naar je normale ademhaling. Dit heb je gelukkig altijd zelf in de hand. Wanneer je weer ‘normaal’ gaat ademen, zal je lichaam vanzelf weer naar de ‘normale’ staat terugkeren.

SENTATIES DIE JE TIJDENS EEN ADEMSESSIE MOGELIJK KUNT ERVARGEN, ZIJN ONDER ANDERE:

FYSIEK

Tintelingen, spierspanning en verkrampingen – met name in je handen, voeten, bekkengebied, keel en mondgebied – trillen, schudden, temperatuurwisselingen, boeren, zuchten, lachen, schreeuwen, een diepe staat van ontspanning.

EMOTIONEEL

Woede, boosheid, verdriet, kwaadheid, opluchting, rouw, angst.

MENTAAL

Herinneringen, gedachten, patronen, overtuigingen.

SPIRITUEEL

Visioenen, helderheid, inzichten, een gevoel van eenheid of verbondenheid, met jezelf of het grotere geheel. 

ZORG GOED VOOR JE EIGENVEILIGHEID EN GEZONDHEID

Het aanpassen van je ademhaling kan tot diepe fysieke en emotionele ontlading leiden. Om deze reden zijn er een aantal contra-indicaties vastgesteld voor beoefenaars van ademwerk. Het is erg belangrijk dat je hiervan op de hoogte bent voordat je aan ademwerk begint, en je eigen veiligheid in acht neemt. Is ademwerk nieuw voor je (en dan met name het diepere, verbonden ademwerk)? Ga dan altijd eerst naar een gecertificeerde coach toe, zij kunnen je persoonlijk in het proces begeleiden. Het is sowieso essentieel dat je ademwerk altijd in een veilige omgeving en zonder dwang toepast. Beoefen ademhalings- of meditatietechnieken nooit voor of tijdens het duiken, autorijden, zwemmen, een bad nemen of enige andere omgeving/plaats waar het gevaarlijk kan zijn om flauw te vallen of duizelig te worden.

DISCLAIMER BIJ ADEMWERK

Ademwerk kan diepe heling brengen op zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel niveau. Het is echter in geen geval een vervanging voor therapie, medisch advies van een huisarts of andere gekwalificeerde arts, medisch of psychiatrisch onderzoek, diagnose of behandeling.  Wanneer je geïnteresseerd bent in ademwerk, neem dan altijd zelf de verantwoordelijk voor het raadplegen van de juiste medische of psychiatrische ondersteuning. Je bent ook altijd zelf aansprakelijk en verantwoordelijk voor deelname aan een ademwerksessie, dus weet van tevoren wat je eventueel kunt verwachten, en overleg jouw persoonlijke situatie met degene die je begeleidt.

CONCLUSIE? ADEMWERK IS ERG KRACHTIG EN HELEND MAAR VRAAGT OM VOORZORG EN AANDACHT

​Ademwerk is voor heel veel mensen geschikt. Maar als je enorm vastzit, extreem getrest bent, zware psychische klachten hebt of jouw fysieke gezondheid het niet toelaat, dan is een diepgaande ademsessie niet aan te raden. Dan is het niet het juiste moment, of heb je eerst iets anders (een andere vorm van therapie bijvoorbeeld) nodig. Omdat er tijdens een ademsessie veel los kan komen en de fysieke/emotionele reacties heftig kunnen zijn, is goede begeleiding sowieso een vereiste. Zoek dus altijd een ademcoach die je begeleidt en die kan inschatten welke technieken of methoden geschikt zijn voor jou op basis van wat je fysieke en mentale situatie op dat moment is.

Deel dit evenement

bottom of page